Održan Policy Lab na temu energetskih...

Energetske zajednice su u zakonu, a što to znači u praksi? 17. veljače na FER-u smo organizirali #PolicyLab ili stručnu diskusiju o energetskim zajednicama građana i mogućnostima njihove praktične primjene.

Okupili smo i razgovarali s 20-ak stručnjaka iz relevantnih institucija - Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, HERA, HROTE, HEP ODS, Energetski Institut Hrvoje Pozar, Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Končar Digital, Grid-One, Zelena energetska zadruga. Rasprava je bila vrlo konstruktivna i usmjerena na pronalazak rješenja za tehničke izazove. Svi sudionici su istaknuli važnost da pravni okvir omogući jednostavno i isplativo dijeljenje energije među članovima energetske zajednice.

Ovo je prvi u nizu ovakvih događaja, a s obzirom na odličan odaziv i pozitivne reakcije, svakako ne i posljednji. Događaj je organiziran u suradnji s projektima IMPACT, Compile, @I-NERGY, FlexiBase te projekta o energetskim zajednicama koji se provodi uz podršku European Climate Foundationa.

Autor: Lin Herenčić
Popis obavijesti