Konferencija pod nazivom '9TH ENERGY PLANNING AND MODELLING OF ENERGY SYSTEMS (EPMES) CONFERENCE' održala se 20.-21.1.2019. godine na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu u sklopu EUKI projekta pod nazivom South Eastern Europe Energy Transition Dialogue (SEEETD).

Glavna tema konferencije bilo je energetsko planiranje i modeliranje te razmjena iskustva sa stručnjacima iz Jugoistočne Europe. Projekt SEEETD nastoji unaprijediti progresivno razmišljanje i djelovanje na temu dekarbonizacije te nacionalnih i regionalnih strategija energetske tranzicije u Jugoistočnoj Europi.

Budući da svojom temom IMPACT projekt potiče koncepte dekarbonizacije i decentralizacije elektroenergetskog sektora, te uslijed dugogodišnje dobre suradnje s između članova IMPACT tima i organizatora ovog događaja, upućen je poziv projektnom timu da održi predavanje na konferencijii. Taj poziv je sa zadovoljstvom prihvaćen te je doktorand Lin Herenčić kroz predavanje pod nazivom: 'Decentralized peer-to-peer concept for electricity trading in microgrids: opportunities and challenges' predstavio prilike i izazove decentraliziranog trgovanja električnom energijom te projekt IMPACT kroz opis ciljeva i trenutnih rezultata.

Na konferenciji su bili prisutni predstavnici iz Republike Hrvatske te drugih država u regiji. Na taj su način ciljevi i trenutni rezultati IMPACT projekta diseminirani sudionicima konferencije te se razgovaralo o mogućnostima suradnje na i povezivanja istraživanja.

Autor: Lin Herenčić
Popis obavijesti