Konferencija pod nazivom 'Zagreb Energy Congress 2019' održala se 10.-13.4.2019. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu u organizaciji IEEE Studentskog ogranka Sveučilišta u Zagrebu.

Cilj IEEE Studentskog ogranka Sveučilišta u Zagrebu je stvoriti svijest o mogućnostima razvoja karijera u tehnološkom sektoru te pomoći studentima da postanu stručnjaci u svojim područjima. Na konferenciji su predstavljene teme iz energetike od strane predavača iz industrije i znanosti te je organizirana posjeta gradu Samobor i tvornici "Rimac Automobili" u Sv. Nedjelji.

Budući da svojom temom IMPACT projekt potiče koncepte dekarbonizacije i decentralizacije elektroenergetskog sektora, te uslijed dugogodišnje dobre suradnje s između članova IMPACT tima i organizatora ovog događaja, upućen je poziv projektnom timu da održi predavanje na konferencijii. Taj poziv je sa zadovoljstvom prihvaćen te je doktorand Lin Herenčić kroz predavanje pod nazivom: 'Zašto bi i možemo li sa susjedima u kvartu trgovati električnom energijom' predstavio prilike i izazove decentraliziranog trgovanja električnom energijom te projekt IMPACT kroz opis ciljeva i trenutnih rezultata.

Na konferenciji su bili prisutni predstavnici iz Republike Hrvatske te drugih država u regiji. Na taj su način ciljevi i trenutni rezultati IMPACT projekta diseminirani sudionicima konferencije te se razgovaralo o mogućnostima suradnje na i povezivanja istraživanja.

Autor: Lin Herenčić
Popis obavijesti